Статии

Latest Industry News

Електрическите превозни средства (ЕПС) изминаха дълъг път от своето начало през 19-ти век. Електрическите превозни средства са разработени първоначално в отговор на високата цена на бензина, но оттогава те са се превърнали в символ на екологична устойчивост и технологичен напредък. Еволюцията на електрическите превозни средства е завладяващо пътешествие – от първите прототипи до съвременните иновации и новите възможност за зарядна станция за електромобили.

Първото електрическо превозно средство е разработено през 30-те години на XIX век, но едва през 90-те години на XIX век те стават търговски жизнеспособни. По това време електрическите автомобили са по-популярни от автомобилите с бензинови двигатели, тъй като са по-тихи, по-чисти и по-лесни за управление. Всъщност в началото на 20-ти век електрическите автомобили представляват около една трета от всички превозни средства по пътищата.

Въпреки това появата на масово произвежданите бензинови автомобили от компании като Ford и Chevrolet в началото на 20-ти век предизвиква спад в популярността на електрически автомобили. Бензинът беше евтин [...]

Хидравличната помпа на дадено превозно средство играе много важна роля за неговото управление.

От повече от 20 години, почти всеки автомобил има хидравлично управление на волана, което позволява по-лесното управление. Някои от Вас вероятно си спомнят возилата от Социалистическия режим, които нямаха хидравлика, но воланите им се управляваха изключително трудно. Е, съвременните автомобили нямат този проблем, но понякога хидравличните помпи се налага да бъдат ремонтирани, подменени, било то с нови, било то с рециклирани.

По стара традиция у нас, в България (вероятно поради финансови причини) често обръщаме сериозно внимание на авномобилът си, когато стане проблема, а не го правим профилактично.

Състоянието на хидрамличната помпа в никакъв случай не бива да се подценява. Периодичното следене за нейната изправност може да ни гарантира по-малко проблеми в бъдеще и да си спестим време и пари за ремонти.

Добро решение е периодично да посещавате [...]

Вътре в лимузината под наем има всичко за едно мини-парти: огледален таван – ехааа, удобни дивани, внимателно подбрано осветление, задължително климатроник, който да Ви осигури комфорт,  зареден мини-бар, диодни пистолети, екрани и невероятно пространство. Следователно дори дългите пътувания из града ще бъдат запомнящи се!

Ценителите на класиката ще харесат и ще се спрат, наемайки лимузината Cadillac Escalade под наем. Романтичната атмосфера в този луксозен автомобил е придружена от меко осветление, кожен салон, отлично техническо оборудване. Само си представете, фотосесия в такава кола ще бъде наистина шик!

Изберете вашата лимузина под наем от представените и превърнете Вашият празник в една истинска приказка, в която главната роля ще принадлежи именно на Вас!

Как да наемете лимузина

Лимузините се предлагат под наем вече на възможни, допустими цени. Вече не е трудно да намерите лимузина под наем за всеки повод. Системата за онлайн резервации работи нон-стоп, така че можете да наемете лимузина по всяко време.

Фирми предлагат най-добрите услуги [...]

Електрическите автомобили

Електрическите автомобил няма да решат всички проблеми на света, но могат да помогнат за намаляване на емисиите на CO2 и на зависимостта от изкопаеми горива, включително чуждестранни източници на петрол. Повечето производителите са насочени към развитието на хибридни и електрически автомобили през последните няколко години, като този факт може да ви помогне да конвертирате редовните коли с електрически, ако искате да поемете по този път разбира се. С електрическа кола, ще се спестяват пари и ще се помага на околната среда в същото време. Електрическите автомобили имат редица предимства, които трябва да имате предвид, ако се прави сравнение между редовните и електрическите коли. Първото предимство е, че електрическите автомобили са по-добри за околната среда от газовите такива.

Вие ще освобождавате няколко емисии в атмосферата (в действителност, всички емисии от електрически автомобили идват от производството на електроенергия и в действителност не от работата на колата.) Друго предимство е, че електрическите автомобили имат по-малко части, [...]

Превоз на леки мебели

Леките мебели са един от любимите интериорни предмети на българите, но красотата на тази мебел влияе негативно върху нейната практичност и причинява значителни затруднения по време на транспортиране.

Вярно е, масивните мебели са здрави, създават друго усещане, но ако приемем, че живеете под наем и се намирате в София, то тогава съвсем спокойно можем да кажем, че не са удачен вариант за квартирата Ви.

Самите мебели изискват защита срещу механични повреди, следователно трябва да бъдат опаковани и правилно закрепени в товарното отделение. Леките мебели са особено уязвими от замърсяване. По-скоро уязвимостта му към замърсяване не е по-малка от тази на тъмните мебели. Но те не са маскирани от тъмен фон.

Много зависи от материала, от който са направени леките мебели. Най-уязвимите мебелни комплекти са дърво, лиани и евтина пластмаса. Ламинираното фолио е много уязвимо от замърсяване. Ако повърхността е била надраскана по време на доставката, прахът може да остави незаличими [...]

При планирането на събитие има аспекти, които трябва да се вземете впредвид, за да имате успешно събитие до края на деня. Но най-важното е, че успешното събитие всъщност може да се определи от впечатлението на Вашите гости. Един от тези важни аспекти, които организаторите и домакините често пренебрегват, е транспорта.

Успехът на събитието се състои в подробно и внимателно планиране на всеки детайл. Колкото по-голямо е то, толкова по-важна става ролята на планирането. Независимо от събитието, което имате, не можете просто да приемате леко плановете за транспорт. Особено, когато това е специален ден като деня на сватбата.

Лимозините могат да бъдат подходящи за сватби, годишнини, вечери за пенсиониране, празнични партита, фирмени събития или групови турнета. Независимо от вида на събитието, наемането на голяма и удобна лимозина е от значение. Важното е да имате успешно събитие в края на деня.

Ако не сте решили коя компания да изберете, се доверете на Ringspot.bg. Фирмата предлага професионално и специално отношение към клиента, със [...]

За какво е DPF / FAP филтърът за твърди частици, както и как се поддържа, именно това ще разберете от настоящата статия.


В момента стандартът Euro-6 е в сила в Европа, а той регулира стандартите за емисиите на вредни вещества в атмосферата.

Много се прави за справянето с проблемите, касаещи околната среда и атмосферата. Повечето дизелови автомобили, особено старите такива, вредят изключително много, отделяйки вредни емисии.

В тази статия ще се спрем на филтрите за твърди частици DPF за автомобили, използващи дизелово гориво (дизелово гориво), както и ще Ви предтавим компания, която може да Ви поддържа тези филтри, така че да не вредят на околната среда.


Цикълът на запалване и изгаряне на дизеловото гориво се различава значително от изгарянето на бензин. Ако високооктановите смеси изгарят почти напълно, тогава дизелът оставя следа под формата на сажди. Това е, което филтърът за [...]

В БТА се проведе пресконференция по повод най-важното автомобилно събитие на годината – международният „Автомобилен салон София 2019”. Официалното му откриване ще е този петък, когато е и денят за представителите на пресата. За посетители автосалонът в Интер Експо Център ще отвори врати в събота,12 октомври от 10 часа.

Ето какво казаАлександър Миланов, председател на управителния съвет на ААП: „Предстоящото 24-то издание на София Мотор Шоу е част от календара на OICA и се нарежда в един ред със световните автосалони във Франкфурт, Париж, Шанхай, Токио и други центрове. Имаме претенциите всяко изложение да бъде по-добро от предишното и се надяваме тази година вашите впечатления да ни дадат същата ретроспекция.

75 фирми-изложители върху 12 000 кв.м.изложбена площ ще представят най-доброто от автомобилната индустрия и повече от 70 технологични новости. 21 автомобилни премиери и над 40 нови модели очакват посетителите на 24-то издание на автомобилния салон в София. Впечатляващ ще бъде и броят на автомобилите [...]

Ако имате проблем с отварянето или стартирането на моторното си превозно средство и се намирате в София, то тогава се нуждаете от специалисти, т.е. от автоключарски услуги.

Не всеки може да се справи, особено с по-новите модели автомобили, затова Ви съветваме да подходите изключително сериозно при намирането на надежден ключор.

Ние препоръчваме да потърсите съдействие от ключарски-услуги.bg, тъй като компанията разполага с модерно оборудване, а ключарите са с дългогодишен опит.

Причината, днешните автоключарски услуги да са денонощни е ясна и проста, а именно – трудно може да се каже кога ще ни се наложи да ги ползваме. Трудно се преценява кога можете да счупите ключалката или да изгубите ключа за колата си и вероятността да е в работно време, някъде между понеделник и петък е еднакво голяма, колкото и това да ви се случи в неделя в 12 часа вечерта.

В случай че сте на път, спирате в мол, връщате се и не успявате [...]

Кога, според Вас, ще стане популярна РАТ РОД културата в България?

RАТ RОD тpyднo мoжe дa бъдe пpeвeдeн нa Бългapcĸи eзиĸ, нo cпopeд нac, нaй-тoчният пpeвoд e… MИШKAPHИK Лeгaлни ли ca RАТ RОD aвтoмoбилитe, или имaт пpoблeми c opгaнитe нa зaĸoнa? Kaĸвo пpeдcтaвлявaт RАТ RОD aвтoмoбилитe и мoтoциĸлeтитe? Kaĸвo вcъщнocт e RАТ RОD и пoпyляpнo ли e в Бългapия? Интepecни въпpocи, ĸoитo чecтo ce зaдaвaт. Tъй ĸaтo ниe, eĸипът нa VІЅЕО cмe чacт oт мeждyнapoдeн RАТ RОD пpoeĸт, щe ce oпитaмe дa oтгoвopим нa тeзи въпpocи и дa внeceм мaлĸo пoвeчe яcнoтa зa PAT POД ĸyлтypaтa. Heĸa зaпoчнeм c пpoизxoдa нa пoнятиeтo RАТ RОD. To идвa oт CAЩ, ĸaтo e paзнoвиднocт нa НОТ RОD. Ho имa cъщecтвeни paзлиĸи мeждy НОТ RОD и RАТ RОD пpeвoзнитe cpeдcтвa. Haй-oбщo ĸaзaнo, тoвa ca aвтoмoбили, мoтoциĸлeти, ĸaмиoни, вaнoвe и дpyги пpeвoзни cpeдcтвa, cглoбeни oт чacти нa paзлични ĸoли, ĸaтo в пoвeчeтo cлyчaи ce ocтaвят нapoчнo нeдoвъpшeни, нaпpимep c липcвaш [...]

Back to top