Спирачната система на автомобила е изключително важна за поведението му на пътя

Не бива да се правят никакви компромиси, когато се касае за спирачната система на автомобила.

Как работи спирачната система. Предната спирачка играе по-голяма роля при спирането на автомобила, отколкото задната, но при по-мощните автомобили проектантите и инженерите също наблягат и на задните спирачки.

Изключително важна е течността на спирачките. Тя се движи към цилиндрите на всяко колело и принуждава буталата да задействат спирачките. Флуидното налягане се разпределя равномерно около системата. Комбинираната повърхност „натискане“ на всички спирачни бутала е много по-голяма от тази на буталото в спирачната помпа. Следователно, буталото на спирачната помпа трябва да се движи с няколко сантиметра, за да премести подвижните бутала на спирачните цилиндри. При повечето съвременни автомобили е налична двойно действаща хидравлични система. Те са оборудвани с два магистрални цилиндъра помежду си, в случай че някой от цилиндрите откаже. Понякога една система е поставена на предните и задните спирачки. Или всяка система работи както на предната, така и на задната спирачка. Или пък едната система работи и на задните спирачки, а другата на предните. При рязко спиране, буталото на спирачните цилиндри може да излезе от цилиндъра и да причинят сериозни повреди.

Често спирачките се износват, дисковете се изкривяват от неравностите по пътищата, или пък се налага течността за спирачките да се подмени. На пръв поглед елементарни дейности по обслужването, но същевременно изключително важни и водещи до тежки последствия, до които се надяваме да не се стига, та именно поради тази причина трябва да получавате адекватна помощ от обслужващ Ви сервиз.

Сервиз Петков предлага услугите Ремонт на спирачна система, Ремонт климатици , Ремонт на ауспуси, Ремонт електрическа система, Ремонт на горивни помпи, Ремонт на охладителна система, Ремонт на кормилна уредба, Рециклиране на помпи и рейки, Смяна на гуми, Смяна на масла, Смяна на филтри, Смяна на ремъци, Смяна на ауспуси, Тунинг, Шлайфане на глави, Шлайфане на блокове и други.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Опит и професионализъм при рециклирането на коли