Смяна на накладки в София, надежден сервиз

Полезно

Препоръчваме Ви сервиз Петков за смяна на накладки в София. Научете защо …

Смяна на накладки, или спирачен диск

Важно е да знаете, че дебелина на накладките под 3 мм. означава обезателна нужда от тяхната подмяна. Материалът, който ги покрива има характерен канал, видим след махането на колелата на автомобила. В случай, че този канал почти не се вижда, това означава, че е време за смяна на накладките. Спирачните дискове също се износват, като на около 80 – 90 000 километра е добре да бъдат подменени.

Често се получава неравномерно износване, което рефлектира върху спирачиня път, което се явява и друга причина да бъдат подменени при първа възможност.

Задължително смяната се прави едновременно на една и съща ос на 2-те колела. Когато се свалят гумите, накладките също се махат от апарата и се прави проверка на уплътненията, водачите и предпазната капачка.

Съвременните накладки се отличават с малко по-голям размер от старите, което предполага, че апаратното бутало е прибрано и съответно спирачната течност се покачва. Ако е необходимо, тя се намаля и се прави проверка на точката на кипене. В случай, че превозното средство разполага със специални сензори за износване на накладките, тяхната подмяна също е задължителна.

Ако и Вие сте решили да подмените накладките на автомобила си, но не сте решили къде да се насочите, то по-горе Ви препоръчахме надежден сервиз, който да стори това.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да изберем правилното детско столче за кола - практическо ръководство