Ремонт на горивната система на автомобила

Ремонт на горивната система: как своевременно да се открият аварии

Дори опитни собственици на автомобили, добре запознати с устройството на автомобила, не винаги виждат в коя част на горивната система е проблемът и дали има проблем с горивото, или бензиновата помпа. Някои сигнали за повреда могат да бъдат свързани и с възпламеняване, неизправност на акумулатора и други механизми. Ето защо, автомобилни услуги е необходимо, да бъдат извършвани от оторизирани специалисти, от хора, които знаят къде може да е проблема, както и да правят периодично диагностика.

Затруднена работа на двигателя. Когато колата трудно стартира, не дава стандартна мощност и ускорение, тогава може би нещо не е наред с горивата система.
Увеличен разход на гориво. Ако започнете да зареждате по-често от обичайното, възможно е тръбите, инжекторите или карбуратора да бъдат задръстени, или да не работят в нормален режи. В такъв случай се консултирайте със специалист, ако е възможно да ремонтира горивната система или изцяло да се замени с нова.
Мириз на гориво. Лошата плътност е опасна за автомобила като цяло и, разбира се, за водача и неговите пътници. В края на краищата има вероятност от възпламеняване. Причината трябва да бъде намерена изключително бързо. Едва ли има човек, на който не му се е случвало да усети мириз на гориво. Най-често на газ, за тези, които ползват газови бутилки.

Съвет: Обикновено горивната система страда от нискокачествен бензин, запушвания и замърсявания. Купете специализирани филтри за отстраняване на примеси. Тези филтри трябва системно да се подмеят.

Проблемите с горивната система могат да бъдат по-маловажни, но могат да са и сериозни. Именно поради тази причина Ви съветваме периодично да извършвате диагностика на автомобилът си.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  РАТ РОД културата в България

АвтоХоби КОМ препоръчва денонощен автосервиз Петков – тъй като екипът на сервиза са добре квалифицирани, а техниката – най-високо качество.