Електрическите автомобили

Електрическите автомобили

Електрическите автомобил няма да решат всички проблеми на света, но могат да помогнат за намаляване на емисиите на CO2 и на зависимостта от изкопаеми горива, включително чуждестранни източници на петрол. Повечето производителите са насочени към развитието на хибридни и електрически автомобили през последните няколко години, като този факт може да ви помогне да конвертирате редовните коли с електрически, ако искате да поемете по този път разбира се. С електрическа кола, ще се спестяват пари и ще се помага на околната среда в същото време. Електрическите автомобили имат редица предимства, които трябва да имате предвид, ако се прави сравнение между редовните и електрическите коли. Първото предимство е, че електрическите автомобили са по-добри за околната среда от газовите такива.

Вие ще освобождавате няколко емисии в атмосферата (в действителност, всички емисии от електрически автомобили идват от производството на електроенергия и в действителност не от работата на колата.) Друго предимство е, че електрическите автомобили имат по-малко части, които се нуждаят от ремонт и с няколко батерии на борда плюс на борда на устройството за генериране, няма да се налага да се притеснявате за изчерпване на горивото. Електрическите автомобили са също много ефикасни. За разлика от обикновените горивни мощни коли, за които трябва допълнителна мощност, за да се движат с ниска скорост или да изключите от спряло положение, електрическите автомобили са в пълен размер на мощност, независимо от скоростта, с която тръгвате. Автомобилите обикновено не се нуждаят от трансмисия и дори ако те имат тя е една и работи много ефективно.

Регенеративното спиране на електрическите автомобили също така означава, че ще компенсират част от използваната мощност карайки автомобила си когато колелата се движат сами, като например, когато се спускате по наклонен път. Колелата са в сила, изпращат обратна мощност към колата по това положение. Това ще Ви помогне да спестите енергия на батерията и парите във времето. Електрически автомобили също ще ви спестяват хиляди левове всяка година. Въпреки че ще заплатите доста пари за единелектрически автомобил, вие с годините ще си възвърнете тази сума. Икономиите ще продължат като използвате колата. Електрическите коли не са за всеки в момента, но те предлагат много интересни и полезни предимства за много хора.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Уникален Москвич впечатли хора от цял свят

Източник: Обявите ЕУ